Världens 3 mest prestigefulla universitet

Vilka är de mest prestigefulla universiteten i världen sett till akademiska meriter? Du som läser detta har förmodligen några tänkbara kandidater. Läs vidare så får du reda på var du ska studera om du vill att det ska räcka med att säga ditt alma mater för att få jobb nästa gång du går på anställningsintervju.

Utbildning och finansiering är kanske två av de viktigaste faktorerna när det gäller att starta företag. Du kanske inte utbildar dig på Harvard eller något annat välkänt universitet på den här listan. Oavsett om du pluggar på högstadiet, gymnasiet, universitetet eller någon annanstans kanske det ibland känns som en utmaning. Det kan dessutom vara ganska svårt att få hjälp av din lärare, som nödvändigtvis inte finns tillgänglig för att ge personlig hjälp regelbundet. För dig finns läxhjälp, med tips, råd och inspiration för hur du kan bli bättre på att studera. Det är för övrigt inte enbart en resurs för studerande, även lärare har mycket att hämta där. Som lärare kan du ta del av pedagogiska tips om hur du på bästa sätt väcker dina elevers kunskapstörst. Även som lärare är det ju bra att lära sig nya saker.

3. Columbia University

Columbia University ligger mitt på Manhattan i New York. Även om det är långt ifrån något okänt universitet är det förmodligen det minst välkända av de tre som befolkar den här listan. Columbia rankas i princip alltid bland världens tio bästa universitet. Bland tidigare elever räknas bland andra president Barack Obama, finansmannen Warren Buffett, Nobelpristagaren Milton Friedman och Herman Hollerith som var med och grundade IBM.

2. Universitetet i Cambridge

Universitetet i Cambridge är världens näst äldsta universitet efter Oxfords universitet. Som sådant är det ett av världens största lärosäten med över 100 akademiska fakulteter och mängder av profilerade forskare och professorer. Bland de som studerat vid Cambridge finns bland andra Isaac Newton, skådespelare Ian McKellen, komikern och skådisen John Cleese och astronomen Paul Dirac, för att bara nämna några. Senast omtalades universitetet i samband med att de förbjöd lamm och nötkött i sin restaurang. En åtgärd som lett till att de kraftigt reducerat sina utsläpp av växthusgaser.

1. Harvard University

Harvard University som ligger i Cambridge, Massachusetts i USA är världens mest prestigefulla universitet och har varit så under lång tid. Universitets alumni är full av kända människor. Bland de tidigare eleverna finns personer som Microsofts grundare Bill Gates, f.d. president George W. Bush, Facebooks grundare Mark Zuckerberg och Pakistans f.d. premiärminister Benazir Bhutto. De många kända människor som har gått på Harvard skulle kunna fylla ett helt inlägg. Mest dagsaktuellt är att universitet just nu är inblandat i olika kontroverser som har att göra med deras antagningsprocess.

bezel