Viktigt med arbetslivserfarenhet

När man söker arbete så frågar de ofta om man har tidigare erfarenheter från arbetslivet och detta gäller även för vissa utbildningar. När man har gått färdigt sin utbildning så har man eventuellt en liten erfarenhet från en plats eller platser där man har praktiserat under ett par veckor. Det finns även de som har ett extra jobb för att klara av tiden ekonomiskt som student och/eller sommarjobb. Oavsett vilket så får du en erfarenhet på det jobb du utför och detta är en värdefull merit för både dig och en arbetsgivare. Begär alltid ett arbetsgivarintyg från den arbetsplats du har varit på. På arbetsgivarintyget står det vilka arbetsuppgifter du har gjort, hur länge du varit på arbetsplatsen, om det är praktik, tillsvidareanställning med mera. Omdömen är en annan del som står i intyget och detta är för att andra arbetsgivare ska kunna se hur positivt eller negativt de har sett på det arbete du har gjort och givetvis platsen du har jobbat på. Se alltid till att skriva ner de arbetsplatser du har jobbat på i ditt CV som du enkelt kan göra på Arbetsförmedlingens sida och var rädd om dina intyg, de är viktiga att ha.

Ett arbete är en viktig del i livet

En del kan inte arbeta på grund av sjukdomar, skador med mera och då är det viktigt att man har någon slags hobby att sysselsätta sig med för känna att man utför något i livet. Det finns de som inte vill jobba och sedan har vi den som vill jobba men det finns inget jobb för dem och de går arbetslösa under lång tid. En coach eller arbetsförmedlare kan hjälpa dig att få en praktikplats på en plats du skulle vilja vara på och hoppet då är att du kanske får en tillfällig anställning, ett vikarie jobb med mera. Tiden som praktikant kan kännas ekonomiskt jobbigt, men du får arbetslivserfarenhet och bäst av allt är att du kommer må mycket bättre än vad du hade gjort genom att sitta hemma och inte göra något alls. Depressioner är oftast ett exempel på sjukskrivningar när det gäller arbetslöshet för det är påfrestande och man får en känsla av att man inte duger till något. Detta gäller även invandrare som i sitt hemland jobbade för att försörja sin familj. I de flesta kommuner görs insatser med så ska invandrare få jobb snabbare. Mer om det kan du läsa om du klickar på texten.

Hela livet är ett sökande

Från den dagen vi föds börjar vi söka. Vi söker efter moderns bröst för att få mat, kompisar i skolan, vilken väg i livet vi ska ta när det gäller utbildning och sedan sökandet efter ett arbete. Alla vill vi ha en trygghet i livet oavsett vart vi kommer ifrån. Vi är alla lika och ska behandlas lika när det gäller arbete och många som kommer till vårt land har kanske höga utbildningar, lång arbetslivserfarenhet men har det lika jobbigt i sökandet som oss. Ett arbete ger oss en trygghet som kan vara socialt, ekonomiskt och ett fysiskt välbefinnande. Det finns många platser på internet att söka jobb på och det gäller att vara aktivt sökande och att se till att man har personligt brev, intyg och CV färdigt. En av de platser till exempel placerapersonal.se är ett tips på sidor du kan läsa och få information hos. Oasett hur långt ifrån målet står så kommer du slutligen nå dit. Lycka till i sökandet.

bezel